Anonymitet

Som pentester/hacker er det yderst vigtigt at skjule sin identitet, I dag er der meget stor fokus på at det er vigtigt som privat at være anonym på Internettet. Overvågning af Internettet er ikke kun NAS, GCHQ er Englands svar på NSA, Forsvarets Efterretningstjeneste -alle stater gør det.

Husk at du kan risikere at både proxy og VPN-udbyderne giver offentlige myndigheder dine private informationer hvis de bliver presset. Selv om de skriver at de ikke logger noget, så du er aldrig 100% sikker på at din identitet er anonym.

Proxy server kan bruges til at beskytte din identitet, er ikke nær så god som VPN. Proxy server er delt op i tre niveauer: Level 1 High anonymous proxies, Level 2 Anonymous Proxies og Level 3 Transparent proxies. Der er kun level 1 proxyer vi kan bruge til at beskytte din identitet på Internettet. Ulempen er at kommunikationen mellem din computer og proxy serveren er ikke krypteret. Hvis man bruger flere proxyer i kæde går man det meget mere besværligt at identificere dig. En proxy server eller en kæde af proxy servere kan give et ekstra lag af anonymitet og sikkerhed hvis du benytter den sammen med VPN.

VPN er bedre fordi forbindelsen er krypteret mellem din computer og VPN-serveren samt skjuler din IP-adresse. VPN-serverne er placeret i flere forskellige steder i verden, så du kan skifte VPN server. At kæde flere VPN server sammen er en vanskelig opgave, brug af flere VPN’er sammen har den enorme fordel at være helt anonym.

Tor er langsomt og knækket af NSA. Kan bruge i forbindelse med proxy eller VPN.

Jeg har tidligere skrevet en post om Tails der er et komplet operativsystem som er designet til at skjule din identitet. WHONIX  er et andet operativsystem der også er designet til at skjule din identitet men som fungerer anderledes en Tails.

Translate »