Hacking/Pentesting

Hacker er en person, der finder og udnytter svagheder i sikkerheden i et computersystem eller i et computernetværk. Pentesteren finder svaghederne før hackeren, så de kan lukkes før han kan udnytte svaghederne.

En hacker kan deles op i 3 kategorier:

Black hat hacker eller black-hat hacker er en hacker, der “krænker computersikkerhed af ene grund ud over ondskab eller personlig fortjeneste”

Grey hat hacker kan også skrives Greyhat eller Gray hat, henviser til en computer hacker eller computer sikkerhed ekspert, der undertiden kan krænke love eller typiske etiske standarder, men har ikke den ondsindede hensigt typiske for en sort hat hacker.

White hat hacker er i Internet slang en etisk computer hacker eller en computer sikkerheds ekspert, der specialiserer sig i penetration testning og i andre testmetoder, der sikrer sikkerheden i en organisations informationssystemer. Etisk hacking er en betegnelse, der skal betyde en bredere kategori end blot penetration tester.

I programmerings- og hacking kulturer er en script kiddie, skiddie eller skid et ufaglært individ, der bruger scripts eller programmer udviklet af andre til at angribe computersystemer, netværk og ødelægge hjemmesider. Det antages generelt, at de fleste er unge, der mangler evnen til at skrive sofistikerede programmer eller udnytter sig selv, deres mål er at forsøge at imponere deres venner eller få kredit i computer-entusiastiske samfund.

Translate »